Тайсън Фюри иска да се бие с Антъни Джошуа за абсолютната световна титла в тежка категория и да задоволи исканията на хората, като предупреди сънародника си да не отлага плановете за мечтания сблъсък, губейки в следващия си мач от Кубрат Пулев.

„Циганският крал“ отново повтори желанието си да се бие с Джошуа за абсолютната световна титла, но първо трябва да преодолее Дионтей Уайлдър в трети мач между двамата, докато за Ей Джей предстои защита на коланите срещу задължителния претендент за пояса на IBF Пулев.

„Ако Уайлдър ме нокаутира, този мач няма да се състои, нали? Ще има нов мач с Уайлдър и така нататък. Ако той загуби от Пулев, също. В тежката категория, не може да броиш пилетата си, преди да са се излюпили, така че се мисли мач за мач".

"Ако всичко върви по план, ще се бия с Джошуа и ще дам на хората това, което искат, особено на британските фенове. Това ще бъде най-големият боксов сблъсък след Ленъkс Люис и Франк Бруно. Беше преди време на „Кардиф Армс Парк““, заяви той ексклузивно за Sky Sports.

Но Дилиан Уайт е също част от бъдещите планове на Фюри, тъй като е задължителен претендент за поява на Световния боксов съвет и ще получи шанс за титлата през февруари 2021. Преди малко повече от месец Джошуа предизвика на свой ред Фюри за мач за абсолютната световна титла.

„Хайде, ела и се бий с мен. Ако наистина искаш да кажеш, че си номер 1 в света, ела и се бий с мен. Да започваме. Аз притежавам останалите колани, така че този двубой е логична развръзка. Какво ще докаже един сблъсък помежду ни? Ще има една доминантна фигура в тежката категория, която ще притежава всички пояси и ще бъде абсолютен шампион. Логично, за да се докажа като номер 1, трябва да се бия с Тайсън Фюри. И обратното“, каза Джошуа.

Промоутърът на Ей Джей – Еди Хърн, пък сложи край на спекулациите, че двубоят между двамата британци може да се случи преди защитите на коланите им съответно срещу Пулев и Уайлдър. „Уайлдър няма да се откаже, така че за нас предстои двубой с Пулев. Имах вече разговор за мач през 2021. Няма проблем този двубой да се осъществи догодина“, сподели той. /БГНЕС