Биатлонистът Красимир Анев обяви, че слага край на своята кариера. Причината е едноличното управление и лично отношение на председателя на федерацията Екатерина Дафовска, обясни 33-годишният самоковец на пресконференция.

От 23 май от договорите на личният му треньор Георги Фъртунов и личния му терапевт Димитър Калъчев с БФ Биатлон са прекратени, допълни още европейският шампион на 20 км от 2019 година Анев.

“7 години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни (б.р. олимпийската шампионка от Нагано 98 Екатерина Дафовска)! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Краси Анев на официална пресконференция.

“Няма да кажа една лоша дума за федерацията по биатлон. Искам да ви кажа, че аз съм се възхищавал на Катя Дафовска. Като малък съм се снимал с нея и след това не съм си мил ръката два дена, след като съм се срещал с нея”.

“Конфликтът ни с Дафовска започна през 2013 година, след като отказах да работя със старши треньора Павел Захаров. Управлението на родната централа обаче е еднолично. Не знам какво визира председателят ни за наглост, но аз мога да кажа какво е наглост. Това е да дължиш 5-цифрена сума на състезател и да не му я изплащаш една година! Да го плюеш по медиите и да даваш тази сума за подготовка на други състезатели. Това е наглост”, добави Анев.

“Аз да си искам премията, която съм спечелил с честен труд. Имам семейство, заработил съм я и я чакам. Това е наглост! За пореден път благодаря на Министерството на младежта и спорт. Аз имам сериозна форма на мазохизъм. Да съм на лагери по цяла годана и да не си виждам детето".

"В същото време председателят да си гласува премии за себе си и администрацията на централата. Тези, които работят от 8 до 5 от понеделник до петък. Аз  си дадох младостта - 22 години. Това ли заслужавам? Премии за администрацията няма в нарадбата на ММС”, добави европейският шампион по биатлон Красимир Анев.