Още по темата

 

"След мача чувствах опустошение. Всичките си емоции ги оставихме на терена. Много се радвам, че успяхме да стигнем до плейофа в Лига Европа. В определен момент от мача се страхувах за резултата. Съперникът има класни футболисти. Те също имаха своите шансове да вкарат, но за щастие не успяха, а ние се възползвахме от възможностите си", заяви днес вратарят на Зоря (Луганск) Микита Шевченко.

Тимът надделя с 1:0 над ЦСКА с късен гол на Назарий Русин и отива в следващия етап на турнира Лига Европа, където ще се бори за място в групите със солидния Еспаньол. "Треньорът ни каза на почивката, че гостите ще чакат, ще се стараят да избягат на контраатаки. Но издържахме играта на нерви и вкарахме гол. Краят на мача беше пълен с нерви, но всичко е добре, когато завърши добре".

"За мене мачът беше тежък най-вече психологически. През цялото време държахме топката, разхождахме съперника по терена. Но всички се страхуват да не сбъркат. Емоциите са част от футбола. Прекрасно е, когато ги има на терена. Затова идват хората. Сега ни чака сложна програма с много мачове", коментира още вратарят.

Нападателят Назарий Русин беше един от малкото футболисти на Зоря, който заслужи похвали и добри оценки от медии и фенове. Но момчето в радостта след гола във вратата на ЦСКА си свали фланелката, което му коства червен картон. Така той пропуска първата среща с Еспаньол от плейофите за място в групите на турнира на УЕФА.

"Попитах го: Ти не искаш ли да летиш за Барселона? Каза ми, че емоциите са го завладели. Свалил си фланелката и когато го е направил, си спомнил, че има вече има един жълт картон. Извини се пред отбора, пред всички в съблекалнята", разказва ситуацията Виктор Скрипник днес на възстановителната тренировка пред журналисти.

След това опитният специалист благодари на публиката, която е дошла на терена, но направи сериозен комплимент на феновете на ЦСКА. "При такава подкрепа, каквато имаха ЦСКА на мача в София, е много приятно да си на терена и да играеш".

Той добави, че замененият рано-рано германски защитник Жоел Абе Ханна е със сътресение на мозъка, но ситуацията не е никак сериозна. Самият футболист се чувствал добре, но със сигурност ще премине обстойни медицински прегледи. В отбора се връща Артьом Громов, който не успя да помогне срещу българите, но в неделя в домакинството с Олександрия може да излезе дори като титуляр след възстановяване.