Мерцедес трябва да замени Люис Хамилтън с Даниел Рикардо. Това обяви бившият пилот от Формула 1 и настоящ анализатор Мартин Брандъл. 

От доста време се очаква британецът да поднови договора си със Сребърните стрели, но до момента това не е станало, а и позицията на Валтери Ботас остава доста несигурна. 

Рикардо все още се въздържа от преподписване на контракта си с Ред Бул и твърди, че иска да има кола, с която да печели. В неделя той триумфира по впечатляващ начин в Китай и отново привлече вниманието към себе си. 

„На практика в момента и двете позиции в Мерцедес са на разположение. Факт е, че на този етап Хамилтън не изглежда никак щастлив, а и новият му договор е доста скъп. Ако той все още не е подписан дали пък Мерцедес няма да погледне към по-младия от нето с 4,5 години Рикардо? Разбира се трябва да отчетем и спонсорските договори, които могат да усложнят нещата” заяви Брандъл. 

Съветникът на Биковете Хелмут Марко обаче предупреди Тото Волф да не атакува Рикардо, тъй като няма да успее да го привлече, както стана с Макс Верстапен.