Световният шампион във Формула 1 за 2016-а Нико Розберг е категоричен, че бившият му съотборник в Мерцедес ще се завърне по категоричен начин, въпреки трудното начало на сезона. 

Британецът е без победа в първите 3 старта, като особено в Китай имаше големи трудности. Той изостава с 9 точки от Себастиан Фетел в класирането, но за Нико няма съмнение, че Хамилтън ще отговори. 

„Люис наистина имаше големи проблеми в Китай и то през целия уикенд, без да разбира защо е така. Това обаче е една от типичните фази за него, в която губи фокуса и мотивацията си донякъде. Именно тези слаби периоди трябва да бъдат използвани от конкурентите му” обясни Розберг. 

„Себастиан не го направи по най-добрия начин и това е лоша новина за него, защото Люис винаги се връща много силен и когато това стана е почти невъзможно да бъде победен. Нека да видим кога ще се случи това” добави той, като коментира и представянето на Макс Верстапен, който бе замесен в много инциденти в Шанхай. 

„Има огромен талант и обещаващо бъдеще, но ако продължава да кара по този начин няма да стане световен шампион, тъй като прави твърде много грешки. Пет сериозни грешки за три старта са твърде много. Трябва да ги изчисти и да си вземе поука” изтъкна Нико.