Въпреки че доминацията им може да бъде прекъсната, в Мерцедес се наслаждават на битката с Ферари и Ред Бул, разкрива босът на тима Тото Волф. 

Сребърните стрелите не успяха да спечелят нито едно от първите три състезания и Люис Хамилтън изостава на 9 точки от Себастиан Фетел, но въпреки това в отбора са доволни от предизвикателството. 

„Сезон 2018-а може да се превърне в празненство за спорта, който обичаме. Три отбора се борят здраво за победи в състезанията. Гледаме вълнуващи надпревари с изпреварвания, които те карат да изтръпваш” заяви Волф. 

„Това са най-бързите коли в историята на Формула 1, карани от най-добрите пилоти, така че имаме всички предпоставки това да бъде една легендарна кампания, към която след години феновете ще се връщат с усмивка” добави той. 

„Ние знаем, че ни предстои много сериозна борба. Миналата година битката с Ферари бе страхотна, но тя изобщо не може да се сравнява с настоящата. Те, както и Ред Бул правят всичко, за да ни бият и ще продължат да ни притискат. Не всеки харесва подобно нещо, но на нас ни допада. В тази битка всеки детайл е важен и всички в отбора са именно тук заради това” каза още Волф. 

„Затова предстоящият уикенд в Баку ще бъде вълнуващ заради цялата тази непредвидимост. Условията ще са различни отпреди, пистата е много изискваща, така че отново можем да очакваме неочакваното”.