Люис Хамилтън обяви, че уважението му към Себастиан Фетел се е увеличило след сблъсъка им миналата година в Баку. 

Двамата четирикратни шампиони се завръщат в Азербайджан този уикенд за първи път, след като през лятото на 2017-а германецът умишелно блъсна съперника си зад кола за сигурност, смятайки, че преди това британецът е намалил рязко скоростта. 

Хамилтън нарече Фетел „позор” след състезанието и след това го победи за титлата, но сега изостава на 9 точки от него и твърди, че отношенията между тях са се подобрили. 

„Мисля, че е хубаво да има страст и екшън сред тези, с които се бориш. Освен това се вижда, че никой не е перфектен. Всички правим грешки, но въпросът е какво правим след тях. Мисля, че оттогава уважението ми към него и като цяло между нас се увеличава и вярвам, че това ще продължи” заяви Хамилтън. 

Като потвърждение на това дойде защитата на Фетел към Люис, които след Гран При на Бахрейн бе запитан да обясни обидната дума по адрес на Макс Верстапен след инцидента между двамата. Хамилтън се надява най-после да ива поводи за радост след трудното начало на сезона и отново изтъкна, че битката ще бъде сериозна. 

„Конкурентите определено са направили по-сериозна крачка напред от нас, макар че и ние се подобрихме. Още в края на миналия сезон разликите бяха малки и сега това е така в още по-голяма степен. Винаги е по-лесно да си в позиция на догонващ, но за нас да сме на върха през изминалите 4 години е невероятно” каза още Люис.