Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо отрече информациите, че има предварително споразумение с Ферари, които се появиха наскоро. 

Австралиецът продължава да бъде спряган за различни отбори след силното си представяне за Биковете, но твърди, че до момента е разговарял само с настоящия си тим. 

„До момента съм говорил само с Ред Бул. Още от миналата година сме отворени и искрени един към друг. Те искат да ме задържат, така че проведохме разговори за това. Естествено зная за слуховете, но в тях няма нищо вярно, поне досега” сподели Рикардо на пресконференцията в Баку преди Гран При на Азербайджан. 

От Ред Бул вече обявиха, че искат неговия отговор дали ще остане до месец август, а самият той отново изтъкна, че иска да бъде в тим, в който може да се бори за титлата. 

„Моята цел е да бъда в позиция, която да ми даде шанс да се боря за световната титла. Това не означава, че в момента не съм на такова място и точно затова трябва да мине още време, тъй като все още е рано за генерални изводи. Спечелихме последното състезание, което бе страхотно, но имаме нужда от повече победи, за да сме в по-добра позиция, така че ще изчакам. За мен приоритет е именно това, а не финансовата страна” каза още австралиецът.