Болидът на Макларън от 1993-а година, пилотиран от световния шампион във Формула 1 Айртон Сена (Бразилия), е продаден на аукцион в Монако за 4.19 милиона евро.

Организаторите на търга от Бонамс не оповестиха официална информация кой е станал притежател на автомобила Форд Косуърт MP4/8A, след като е платил 4 197 500 евро, включително и премията на купувача. Те обаче казаха, че машината е напуснала аукционната къща след оживен и разгорещен спор и наддаване.

Медийните публикации посочват, че е много вероятно колата да е била закупена от собственика на Формула 1 Бърни Екълстоун, който точно в Монако има колекция от скъпи коли. Той бил споделил пред медии, че смята да участва по телефона, но не е ясно дали е изпълнил намеренията си.

Бонамс каза, че напълно работещият автомобил, с оригинален двигател и скоростна кутия V8, е бил най-важната машина за историята Формула 1, която Mакларън някога са представяли на търг.

Първата кола на Сена, с която той се е състезавал в Монако, Toleman-Hart TG184 от 1984 -а година, също се продава на търг в изложбения център "Les Grandes Marques a Monaco" за 1,6 милиона евро.