Даниел Рикардо определено е опция за Мерцедес, потвърди босът на отбора Тото Волф. Австралиецът е в последния си сезон от договора си с Ред Бул и е спряган, както за Сребърните стрели, така и за Ферари. 

В същото време мястото на Валтери Ботас в тима изобщо не е сигурно и Рикардо може да се окаже съотборник на Люис Хамилтън от 2019-а година, тъй като не крие  желанието си да има кола, с която да се бори за титлата. 

"На първо място ние сме лоялни към нашите пилоти. Става дума за Люис, Валтери и младите. Те са с предимство. Ако се огледаме обаче сред други, Даниел определено ще бъде един от тях" коментира Волф. 

В същото време сагата относно новия договор на Хамилтън е на път да приключи, като последните информации са, че вече почти всичко е уредено. Британецът е обвързан с тима до края на 2018-а и това забавяне носеше спекулации за бъдещето му. Те обаче бяха разсеяни от самия него. 

"Всички шефове на отбора са в Барселона и не мисля, че някой от тях има някакви притеснения. Определено не сме далеч от приключване и се надявам, че в близко бъдеще контрактът ще бъде факт" заяви Люис. 

"Ние не искаме да го загубим, а и не мисля, че той иска да премине в друг отбор. Просто в послесните седмици приоритетите ни бяха различни, тъй като не бяхме доволни от представянето си" каза Тото Волф.