Люис Хамилтън очаквано бе изключително доволен след победата си в Гран При на Испания, която определи като най-доброто си представяне за сезона. 

Британецът доминираше през цялото време и поведе със 17 точки в класирането пред Себастиан Фетел, който остана едва 4-и. За него, това може да е повратна точка през сезона. 

"Сега просто усещах връзката с колата, която преди това липсваше. Все още е рано да се каже, но се надявам това да бъде повратна точка за кампанията. Състезание след състезание работим все по-добре с гумите, но все още има какво да подобряваме. Важното е, че сме на правилния път" заяви Люис. 

"В интерес на истината останах изненадан, че никой не успя да поддържа моето темпо. Факт е обаче, че се чувствах страхотно, имах отлично усещане за колата, но зная и къде са резервите ми. Просто колкото по-добре се чувствам, толкова съм по-бърз. Точно това трябва да продължим да правим, да поставим конкурентите под напрежение и да видим дали това ще ни постави на върха и в следващите стартове" добави той.