Босът на Ферари Маурицио Аривабене призна, че уикендът е бил изключително разочароващ за Скудерията, но призова за спокойствие и анализ на случилото се. 

Себастиан Фетел остана 4-и в Гран При на Испания, след като трябваше да направи второ спиране в бокса, тъй като износваше по-бързо гумите си, докато Кими Райконен отпадна заради повреда. В резултат германецът вече е на 17 точки от Люис Хамилтън, а при конструкторите Черните кончета изостанаха с 27 от Мерцедес. 

"Просто нищо не се получи както трябва. Сега спокойно и точно трябва да анализираме причините, а те със сигурност са няколко и да разберем защо не успяхме да покажем потенциала си от предишните състезания" каза Аривабене. 

"След това просто ще насочим вниманието си към Гран При на Монако и ще подходим с професионализъм, отдаденост и увереност" добави босът, който по традиция не бе особено словоохотлив. 

"Просто трябва да намерим проблемите и да ги решим. Нямахме скорост, за да спечелим и това е. Не е необходимо да търсим извинения и оправдания. Целия уикенд не бяхме бързи и това е ясно на всички" добави Себастиан Фетел, който бе категоричен, че не е можел да изкара състезанието без второ спиране в бокса.