В Мерцедес са доста притеснени преди Гран При на Монако във Формула 1, въпреки че в Испания постигнаха двойна победа и доминираха. 

По традиция обаче, по улиците на Княжеството Сребърните стрели не са убедителни и сега очакванията са също да изостават от Ферари и Ред Бул. 

"Изключително сме притеснени. В последните години се вижда, че има писти, които ни подхождат добре, но и такива, на които сме далеч от перфектното" заяви босът на отбора Тото Волф. 

"Много трудно е да настроиш идеално колата за Монако, Сингапур и Унгария и в тези състезания имахме големи проблеми през миналата година" добави той. 

"Предизвикателството наистина е голямо, тъй като трябва да разберем защо не сме достатъчно бързи в завоите в Монако, което още не е ясно" каза още Волф. Люис Хамилтън също не е особен оптимист, въпреки че дръпна със 17 точки след двете си поредни победи. 

"Ред Бул много трудно ще бъде победен на това трасе, така че ни очакват големи трудности. Мисля, че и Ферари имат по-добро притискане, така че ще бъде интересно дали можем да покажем същото. Уикендът ще е труден, тъй като другите просто са по-бързи. Целта обаче остава максимален брой точки" изтъкна британецът.