Пилотите на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен показаха отлична скорост и бяха най-бързи в двете свободни тренировки по улиците на Монте Карло. 

Австралиецът счупи рекорда на пистата и изпревари с около 2 десети Макс Верстапен, но по този начин Биковете потвърдиха, че са големите фаворити за Гран При на Монако в неделя. 

Трети във втората сесия бе Себастиан Фетел с Ферари, на около половин секунда, а четвърти остана Люис Хамилтън с Мерцедес, който бе трети в първата тренировка. 

Кими Райконен и Валтери Ботас завършиха шестицата, но всъщност четиримата пилоти след лидерите от Ред Бул, бяха събрани в малко повече от 2 десети, което показа, че битката между Скудерията и Сребърните стрели ще е много сериозна. 

Десетката допълниха състезателите на Рено и Макларън, като Нико Хюлкенберг бе 7-и, а Карлос Сайнц 10-и, но и тук разликите бяха минимални и четиримата бяха съмо в 150 хилядни. 

Втората тренировка бе прекъсната заради около 15 минути заради проблем с капак на шапта между "Казиното" и "Мирабо". Квалификацията е в събота от 16,00 часа, а в неделя от 16,10 е и класиката - Гран При на Монако.