Победителят в Монако Даниел Рикардо използва Люис Хамилтън, за да изнудва Ред Бул. Това обяви неизпълнителният директор на Мерцедес Ники Лауда, който заедно с др. Хелмут Марко обсъжда бъдещето на двамата пилоти. 

Австралиецът все още не е решил къде ще продължи кариерата си, докато за британеца отдавна се говори, че всичко по новия му договор с Мерцедес е договорено, но той продължава да не е подписан, така че на този етап и неговото бъдеще не е сигурно. 

"Люис ще подпише. Просто в момента обсъждаме някои детайли. Не става въпрос за пари и е напълно сигурно, че той остава при нас" заяви Лауда пред "Крьонен Цайтунг". 

На тези думи, Марко отговори: "Надявам се, че скоро това ще се случи, тъй като Рикардо твърди, че докато Хамилтън няма договор с Мерцедес, той също няма да подписва. Странно е!". 

За Лауда това е част от стратегията на Дани. "Рикардо ви изнудва по този начин, като използва Хамилтън. Така или иначе той не може да получи колкото Люис, а и ние не сме отправили оферта към него" каза трикратният световен шампион. 

Смята се, че от значение за решението на австралиеца ще бъде и изборът за доставчик на двигатели за Ред Бул, който ще стане ясен най-рано около Гран При на Австрия след месец.