Люис Хамилтън не губи надежда, че ще триумфира за 7-и път в Канада, въпреки лошото представяне в квалификацията вчера. 

Световният шампион ще стартира едва 4-и в Монреал тази вечер, след като бе по-бавен освен от лидера Себастиан Фетел, от съотборника си Валтери Ботас, който бе много близо до германеца и от Макс Верстапен, показал отлична скорост. 

"В петък всичко бе наред с баланса на колата. В квалификацията обаче, губех време в последния сектор, който обичайно е най-добрият за мен. Най-големите проблеми бяха на 10-и завой, където на няколко пъти блокирах предна дясна гума и като цяло нещата бяха доста объркани" коментира Люис. 

"Трябва да намерим решение на тези неточности, но като изключим това спокойно можех да спечеля първата позиция. Въпреки всичко обаче смятам, че в състезанието имаме шансове. В дългите серии от обиколки сме на ниво. Ще видим как ще се справят и Ред Бул и дали ще можем да прогресираме и да подобрим позициите си" добави той. 

Мерцедес и Ферари е започнат със средно твърдите гуми - ултрасофт, докато Верстапен и Рикардо ще стартират с хипермеките, което ще им даде предимство в първата фаза на борбата, но пък тези гуми се износват по-бързо, така че борбата ще бъде много интересна. 

"В крайна сметка всичко опира да комбинация от неща. Ние знаехме, че квалификацията ще бъде много оспорвана и аз вярвах, че могат да съм първи или поне на първа редица, но за съжаление не се получи. Нямахме възможност да работим по-добре с хипермеките гуми, но въпреки това не всичко е загубено" каза още Хамилтън.