Себастиан Фетел не приема твърденията, че състезанието в Канада е било скучно. Германецът води от старта до финала и бе без конкуренция в Монреал, като в интерес на истината надпреварата този път не предложи много атрактивни моменти. 

Младокът Шарл Льоклер бе пилотът спечелил най-много места, след като стартира 13-и, а завърши 10-и, а фенове и медии не бяха доволни от липсата на събития на пистата. За лидера в шампионата обаче, това не е така. 

"Животът е като състезанията и не мисля, че е справедливо да се критикува точно този старт. Не зная дали състезанието бе скучно" заяви Себ. 

"От моя гледна точка бях доста зает, а и честно казано не знам защо хората днес са толкова ограничени. Имахме 7 състезания от началото на годината и някои бяха страхотни, а други не чак толкова. Само почакайте обаче мачовете на световното първенство. Обещавам ви, че някои изобщо няма да бъдат впечатляващи и въпреки това ще бъдат гледани. Други обаче ще са фантастични" добави той. 

"Не може всеки път да има атракция. Ние като пилоти се опитваме да се състезаваме, но понякога се стремим и да останем отпред и да не допуснем да ни изпреварят. Вършим си работата вътре в колата и понякога състезанията просто са вълнуващи, а други не са" каза още Фетел.