Даниел Рикардо загуби най-бързата си обиколка в Гран При на Канада, след като заради гафа в края на надпреварата карираният флаг бе развят обиколка по-рано. 

Канадският модел и приятелка на Уини Харлоу, която страда от нарушена пигментация на кожата, сигнализира за край на сътезанието в 69-ия тур, което бе доста объркващо за пилотите. Оказа се обаче, че тя е било подведена от маршалите. 

Себастиан Фетел все пак продължи да натиска още една обиколка, макар и да призна, че се е стреснал. "Знаех, че остава още един тур, но виждайки карирания флаг доста се обърках. Попитах отбора, дали надпреварата е завършила, но те ми казаха, че не е и да продължа да натискам" обясни германецът. 

Заради гафа обаче, според правилата в официалния протокол се въвеждат резултатите две обиколки преди края на дистанцията или в случая след 68-та обиколка. 

При това положение не Рикардо, който направи рекорден последен тур, а съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен получава най-бързата обиколка заради времето, което постигна в 65-ата.