Люис Хамилтън не бе доволен от петото си място в Канада, но изрази увереност, че от Ферари ще се сринат и това пак ще върне Мерцедес на върха. 

Британецът загуби и първото си място в генералното класиране от Себастиан Фетел, след като не можеше да използва новия двигател заради лек дефект, който отложи въвеждането му за следващия старт във Франция. 

"Няма причина да изпадаме в паника, а е необходимо да правим това, което правим досега. Трябва да работим, да сме мотивирани и да натискаме, защото те ще се сринат" заяви Люис, който регистрира най-слабото си постижение в Монреал в кариерата. 

"Трябва да продължим да притискаме Ферари. Този уикенд не се получи, но съм сигурен, че в следващото състезание ще се върна по-силен. Ферари просто имаха малко по-добър пакет от нас и ни превъзхождаха" добави световният шампион, който призна, че имал опасения, че няма да завърши. 

"Просто се радвам, че успях да завърша. Още в началото усетих, че нямам мощност, а след това стана ясно, че двигателят прегрява и смятах, че в един момент просто ще спре. Определено можех да загубя доста точки" каза Люис, който критикува правилото да се използват само по 3 мотора на сезона. 

"Надявам се, че догодина двигателите няма да бъдат намалени на два. Когато имаш повече мотори е много по-забавно. Тома обаче е грешна посока за Формула 1. Не мисля, че хората искат титлите да се решават от надеждността на колите".