Случилото се в Канада трябва да послужи за събуждане на Мерцедес, обяви босът на отбора Тото Волф. 

Без новия си двигател, Сребърните стрели не бяха конкурентни на Ферари за победата, макар че Валтери Ботас все пак завърши втори. 

Едва петото място на Люис Хамилтън обаче, го свали от върха в класирането при пилотите и прекъсна доминацията на англичанина на пистата "Жил Вилньов". 

"Мисля, че случилото се трябва да послужи за събуждане на всеки в отбора. Необходимо е да намерим начин да оптимизираме представянето си, за да получим тези малки подобрения, които ще направят разликата" заяви Волф. 

"Вижда се, че никой няма предимство. На едни писти ние се справяме добре, но на други страдаме, а конкурентите са на ниво. Разликите са невероятно малки, затова шампионатът ще се реши в полза на този, който направи по-малко грешки, развие най-добре колата си и оптимизира представянето си във всеки един уикенд" добави той. 

"Има три отбора вкопчени в борбата и шестима пилоти, така че нищо не можеш да приемеш за гарантирано. Ние очаквахме да сме на ниво в Монреал, а се видя, че това не е така. Просто трябва да се очаква всички да са силни навсякъде" каза още Волф.