Себастиан Фетел определи като "перфектна" победата си в Канада. Германецът бе над всички, водеше от началото до края и не остави съмнение в превъзходството си, като постигна впечатляващ триумф. 

Така той поведе отново в класирането, макар и само с точка пред Люис Хамилтън. Успехът бе под №50 за него в кариерата, което също направи уикенда специален. Така той е само на един триумф от третия за всички времена Ален Прост. 

"Мисля, че всичко, което се случи може да бъде определено като перфектно. Беше невероятно. Още в събота казах, че това място означава много за Ферари и сега да направим такова състезание бе прекрасно" заяви Фетел. 

"Наистина вече имам 50 победи, но след като Ферари нямаше успех толкова дълго на тази писта видях, че хората са много щастливи и това ме зарадва много" добави той. 

"В шампионата остават още много състезания, така че не се вълнувам от ситуацията в класирането. Просто съм горд, че успях да зарадвам Ферари и феновете ни, като спечелих на "Жил Вилньов". каза още лидерът на Скудерията.