Фернандо Алонсо потвърди, че ще реши бъдещето си след лятната пауза, но не изключи раздяла с Формула 1, въпреки скорошните му твърдения, че не е загубил желание да се състезава. 

Испанецът записа състезание №300 в кариерата си в Канада в неделя и стана едва 4-ият стигнал тази граница, но продължващите проблеми на Макларън определено не го стимулират да остане. 

"Все още не зная. До 2019-а има доста време. Обикновено взимам решенията за бъдещето си след лятната пауза и тази година няма да бъде различно. Със сигурност обаче ми предстои важно решение" заяви Алонсо. 

Има голяма вероятност Макларън да има възможност да се състезава в Индикар през следващата година, което ще даде още една опция на Фернандо, който през тази седмица ще участва на легендарното състезание "24 часа на Льо Ман". 

Въпреки трудностите напоследък обаче, Алонсо вижда успехи за партньорстово Макларън - Рено. "Сега разликата до водещите отбори е голяма, но Макларън и Рено са заедно, за да печелят и бъдещето пред тази комбинация е светло. Не зная кога ще дойдат  победите, но със сигурност ще има добри резултати".