Люис Хамилтън не е загубил вярата си в Мерцедес, въпреки слабото представяне в Канада и загубата на първото място в класирането при пилотите. 

Липсата на новия мотор определено оказа влияние върху представянето на световния шампион, който е имал опасения, че дори няма да завърши. От друга страна Валтери Ботас зае второ място, което бе доста добре. 

"Като цяло уикендът бе изключително разочароващ, но нещата можеха да бъдат дори и по-лоши, тъй като можех да загубя 25 точки, ако не завърша. В последните 2 състезания загубих 18 точки от Фетел, така че в това отношение определено има спад" заяви англичанинът. 

"Въпреки това не оставям съмненията да ми влияят. Това би било знак на слабост. Тук съм, за да печеля и вярвам, че ние отново ще побеждаваме. Имам пълна вяра в момчетата и моята позитивна енергия е насочена именно към тях" добави той. 

"Никога не започвам надпревара с настройката, че някой ще ме победи. Напротив, стремя се да намеря начин да победя конкурентите и да бъда по-добър. Има още много състезания, но е факт, че разликите са минимални. Има да се случат още много неща" каза още Хамилтън.