Люис Хамилтън твърди, че желанието му да спечели титлата е по-силно отвсякога. Четирикратният световен шампион загуби първото място в класирането, след като завърши едва 5-и в Канада, а Себастиан Фетел и сега се надява на доста по-силно представяне във Франция в неделя. 

"Има много неща, които ме мотивират и мога да кажа, че желанието ми да стана шампион е по-силно отвсякога. За мен състезанията остават в центъра на всичко. Правя и много други неща и имам и други интереси, но нищо нямаше да е възможно без да се състезавам" заяви той. 

"За да бъда на мястото, на което съм в момента, ми отне много отдаденост, усилия и жертви и аз наистина обичам това, което правя. Обичам конкуренцията и предизвикателството" добави Хамилтън, който не знае какво да очаква този уикенд на пистата "Пол Рикар" след не особено атрактивните състезания в Монако и Монреал. 

"Наистина не мога да кажа, какво ще се случи. Дали ще бъде скучно или вълнуващо състезание? Просто нямам идея. Мога само да се надявам, че ще бъде интересно". 

Мерцедес ще може да разчита на новия мотор за предстоящата надпревара, което ще направи Хамилтън и Ботас сериозни претенденти за победата.