Във Ферари сериозно мислят да заменят Кими Райконен с младока Шарл Льоклер, който впечатлява с последните си изяви при Заубер и в няколко състезания завърши в зоната на точките, твърдят последните слухове във Формула 1. 

Световният шампион за 2007-а не е убедителен в представянето си напоследък и предвид това, че през октомври ще навърши 39 години, едва ли ще получи предложение да остане. 

Според "Аутоспорт" в Скудерията сериозно са мислели да заменят Райконен с Дани Рикардо от Ред Бул, но в крайна сметка са преценили, че австралиецът ще бъде твърде скъп, а и Себастиан Фетел едва ли ще бъде особено доволен пак да е с него в един тим. 

Затова и понастоящем везните клонят в полза на Льоклер, който не се вписва в традиционния модел за пилот на Черните кончета, които обикновено залагат на опитни пилоти, но има много добри шансове да заеме позицията. 

20-годишният състезател завърши в зоната на точките за Заубер в 3 от последните 4 състезания и показва отлични качества, така че няма да бъде изненада, ако именно той наследи Кими, особено като се има предвид, че е продукт на академията на Ферари.