Люис Хамилтън остана доволен, след като спечели 75-ия полпозишън в кариерата си. Мерцедес бяха без конкуренция в квалификацията за Гран При на Франция, като световният шампион изпревари с малко съотборника си Валтери Ботас, който ще бъде до него на първа редица. 

С новия двигател Сребърните стрели изглеждат недостижими на пистата "Пол Рикар" и са абсолютни фаворити за победата в състезанието, което започва днес от 17:10 българско време. 

Себастиан Фетел даде трето време, като от Ферари ще стартират с най-меките и най-бързи гуми - ултрасофт, които обаче се износват и най-бързо. В същото време Хамилтън, Ботас, а и пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Дани Рикардо, ще бъдат с по-твърдите - суперсофт. 

"Мисля, че в последната си обиколка можех да бъда още по-бърз. Естествено, че съм доволен, но оставих 3 десети на 12-и завой. Честно казано не съм сигурен защо Ферари заложиха на тези гуми. Или знаят нещо, което ние не, или са сбъркали. Ще разберем в състезанието" заяви Хамилтън. 

Фетел има точка аванс пред Хамилтън в класирането, но ако всичко е нормално максималният резултат, на който може да се надява ще бъде трето място.