Себастиан Фетел призна грешката си в началото на Гран При на Франция, когато удари Валтери Ботас в първия завой.
 
Германецът разби предната част на автомобила си, но все пак успя да продължи и в крайна сметка завърши на 5-о място, въпреки че бе наказан и с 5 секунди и минимизира щетите от победата на Люис Хамилтън.
 
„Започнах силно, но след това се оказа, че няма къде да отида. Допуснах грешка. Опитах да спра по-рано, но просто нямах място. Валтери опита да запази позицията си, което бе нормално, но за мен не остана свободно място и едва ли бих могъл да направя нещо различно“ обясни Фетел.
 
„Завоят  бе ляв, опитах да намаля, но загубих сцепление и за съжаление са получи удар между нас. Нямаше как да намаля повече. Изпуснах колата, но дали съм го направил нарочно? Не разбира се, тъй като това можеше да бъде краят на битката за мен. Говорих с него след надпреварата и му се извиних. След това натисках здраво и имахме добра скорост в надпреварата. Износих обаче гумите и след това нямаше какво повече да направя“ добави той.
 
За Ботас инцидентът бе напълно ясен. „Бяхме един до друг, но на излизане от завоя имах предимство и му оставих достатъчно място. Той обаче ме удари. Получих спукана гума и повреди по пода, които компрометираха състезанието ми. След това бях забавен и в бокса заради проблем с една от задните гуми и това ми попречи да заема още една позиция и да завърша пред Кевин Магнусен“.
 
От Мерцедес очаквано също не бяха щастливи. „Не може Фетел да получи само 5 секунди за такава голяма грешка. Това е нищо. Той разби своето състезание, но най-вече това на Ботас“ заяви Ники Лауда. Тото Волф бе по-спокоен.
 
„Мисля, че той просто сбърка в преценката си, тъй като разруши и своята надпревара“ каза босът на Мерцедес.