Люис Хамилтън бе доволен след победата си в Гран При на Франция, но не бе особено щастлив от наказанието на Себастиан Фетел.
 
Германецът удари Валтери Ботас още в първия завой и на практика ликвидира шансовете му за силно представяне, като самият той завърши 5-и, докато финландецът остана 7-и. Фетел получи 5 секунди наказание, което за Люис не е било достатъчно.
 
„Обикновено, когато някой допусне грешка и разруши състезанието ти, не заслужава плясване по ръката. Те му позволиха да се върне и да завърши пред съперника, когото е ударил, което не мисля, че е редно“ заяви Хамилтън.
 
„Не трябва да можеш да финишираш пред този, когото почти си извадил от състезанието. Същото е, когато нарушиш правилата за движение, а те пуснат. Вярно е, че в първия завой има напрежение, но не смятам, че такива действия прилягат на четирикратен световен шампион. Валтери бе много пред него и му остави достатъчно място“ добави той.
 
„Иначе уикендът бе страхотен за мен. Бях солиден през цялото време и съм благодарен за това на всички в отбора. Момчетата никога не губят вяра, продължаваг да натискат, въпреки трудностите и вършат страхотна работа. Успях да се измъкна на старта и след това балансът ми бе много добър“ каза още Люис.