Драмите в закъсалия Макларън Рено продължават, след като днес стана ясно, че състезателният бос на отбора Ерик Булие напуска, като най-вероятно е бил уволнен. 

След раздялата с Хонда очакванията бяха, че вторият най-успешен отбор в историята да се бори за подиуми, но вместо това представянето се влоши в хода на кампанията, отборът вече трудно стига във втората фаза на квалификацията. Така в крайна сметка Булие плати цената. 

„Представянето до момента не е такова, каквото очаквахме всички в Макларън и най-вече нашите фенове. Причината за това не се дължи на работата на стотиците отдадени хора на компанията. Тук става въпрос за структурни проблеми, които изискват вътрешни промени. Вярваме, че от днес правим първите стъпки към възстановяването си” заяви големият бос Зак Браун. 

„Гордея се от възможността да работя в толкова голям отбор, но смятам, че сега е моментът за раздяла. Желая всичко най-хубаво на всички в тима” каза самият Булие. 

Като спортен директор в тима бе назначен бившият победител в Инди 500 Жил де Феран. Макларън е 6-и при конструкторите в момента, като в Австрия Фернандо Алонсо неочаквано донесе точки с 8-ото си място, тръгвайки от питлейна.