Валтери Ботас определи като грешка решението на Мерцедес да не минат през бокса за смяна на нови гуми след излизането на колата за сигурност. 

Финландецът бе начело, но бе с по-износените по-твърди гуми, докато Себастиан Фетел сложи нови меки гуми и това му даде предимство. Въпреки че Ботас отби няколко атаки от съперника си не успя да го удържи зад себе си и в крайна сметка се смъкна едва на 4-о място, след като бе изразходил потенциала на гумите си. 

За мнозина това е поредната грешка в стратегията на Сребърните стрели, макар че вероятно те са смятали, че ще успеят да задържат Черните кончета зад себе си, а и при смяна не е било гарантирано, че ще успеят да изпреварят съперниците си. 

„Поехме риск, като останахме на пистата в стремежа да спечелим. Ако в онзи момент от отбора ме бяха попитали дали искам да спечеля или да си гарантирам второто място, естествено, че щях да посоча победата. Сега обаче, гледайки назад може би щеше да бъде по-добре да спрем“ заяви Ботас. 

Босът Тото Волф обаче е на друго мнение. „Това бе правилното решение. Идеята бе да направим обратното на Ферари в стремежа да спечелим. Имахме добри позиции, но и знаехме, че трудно ще задържим съперниците си. Валтери се защитава като лъв, но в един момент гумите му просто се сринаха“ каза той. 

Хамилтън също защити отбора. „След смяната на съперниците излязох на трето място. Ако бях направил същото, щях да бъда с гуми като техните и едва ли щях да мога да ги изпреваря. Освен това със сигурност нямаше да бъда втори“ изтъкна Люис.