В Мерцедес ще опитат да подобрят стартовете си в следващите надпревари от сезона, след като Люис Хамилтън започна много лошо Гран При на Великобритания миналия уикенд. 

Спечелил полпозиция, световният шампион не успя да стартира на ниво, като загуби две места, след като гумите му превъртяха и бе изпреварен от Себастиан Фетел и Валтери Ботас. 

Освен това бе атакуван и от другия пилот на Ферари Кими Райконен, който го удари и го прати в дъното на колоната. Въпреки че Хамилтън успя да се възстанови и да завърши втори, в отбора не бяха никак доволни от случилото се. 

„Трябва да разберем къде можем да се подобрим и да направим така, че в стартовете на състезанията да няма инциденти като този на „Силвърстоун”. Това е нещо, което трябва да променим” заяви босът на отбора Тото Волф. 

За Гран При на Германия другата седмица надеждите са, че нещата ще бъдат различни. „Получи се превъртане на гумите на Люис заради по-лошото сцепление, което имаше, отколкото очаквахме. Това го постави в трудно положение и през тази седмица работим усърдно, за да можем когато сме на полпозишън да започваме по същия начин, както и Фераритата” добави инжинерът на Мерцедес Андрю Шовлин. 

Сребърните стрели изостават с 20 точки от Скудерията при конструкторите, докато при пилотите Хамилтън е с пасив от 8 срещу Себастиан Фетел. Затова и следващите две надпревари до края на месеца са от голямо значение, като очакванията са в Германия Мерцедес да имат известно предимство, но в Унгария на 29 фаворити ще бъдат Ред Бул и Ферари.