Босът на Ферари Маурицио Аривабене обяви, че конкурентите от Мерцедес не са свикнали да бъдат под напрежение и това може да помогне на Скудерията. 

Себастиан Фетел спечели в Белгия по страхотен начин и феновете на отбора очакват триумф и на „Монца“ в неделя, както и цялостен обрат в битката за титлата, за която германецът изостава със 17 точки от Люис Хамилтън. 

„Те не са свикнали да са под такъв натиск. През последните години понесохме доста удари от тях, но винаги се изправяхме. Сега трябва да продължим да ги притискам и да бъдем агрисивни. Вярно е, че сме в подем, но все още изоставаме в точките. Целта е да разберем, че победа в едно състезание не означава световна титла. Искаме да увеличим напрежението върху Мерцедес, защото това е нещо ново за тях“ каза Аривабене. 

В същото време Кими Райконен обяви, че ще се бори за победата на „Монца“, въпреки че за всички е ясно, че ще трябва да помага на Себастиан Фетел в битката с Хамилтън и едва ли ще бъде оставен да спечели, ако е пред германеца в края. 

„Ние искаме двете ни коли да са на първа редица и след  това ще видим какво ще стане. Можем да се състезаваме един с друг, но в същото време трябва да бъдем и много внимателни. Разликите обаче са минимални, така че целта е да бъдем на максимално добро ниво“ изтъкна финландецът.