Пилотът на Ферари Себастиан Фетел не е никак доволен от начина, по който Скудерията процедира в Гран При на Италия и това показва, че нещата в отбора не вървят добре. 

Германецът не успя да спечели полпозишън, след като съотборникът му Кими Райконен получи възможност да бъде втори при последните бързи обиколки. Нещата обаче се влошиха в състезанието, когато Фетел бе атакуван от Люис Хамилтън, двамата леко се удариха, той се завъртя, смъкна се в подреждането и завърши едва 4-и. 

В резултат разликата до лидера стана 30 точки и Себ смята, че не е полулил необходимата помощ от Кими Райконен, за разлика от действията в Мерцедес, където Валтери Ботас задържа зад себе си финландеца и така помогна на Хамилтън след това да го изпревари. 

„Не съм доволен от начина, по който Ферари ръководиха нещата в събота. Определено трябваше да стартирам от първата позиция. Оказа се, че всъщност се боря с три коли, сред които бе и съотборника ми. След старта на състезанието трябваше да внимавам и за Кими, заради което обаче Люис получи шанс за атака. Нямаше място, завъртях се, колата се повреди и това ликвидира състезанието ми” заяви Фетел. 

В същото време стана ясно, че до 48 часа вероято ще бъде обявен и неговият съотборник за 2019-а. Утре е свикана среща в Маранело, след която се очаква тимът да съобщи дали Кими Райконен ще остане или пък на негово място ще дойде младокът Шарл Льоклер.