Валтери Ботас изненада съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън и грабна полпозишъна преди Гран При на Русия във Формула 1 утре. 

Световният шампион доминираше в квалификацията, но допусна грешка в средния сектор в последната си бърза обиколка като излезе от пистата и изостана на 0.150 хилядни от съотборника си. 

Като цяло Сребърните стрели доминират в Русия от началото на уикенда, но Хамилтън със сигурност ще бъде разочарован от начина, по който завърши квалификацията. 

Себастиан Фетел ще стартира трети и макар и изоставането на Ферари да е около половин секунда на обиколка, германецът със сигурност ще бъде доволен, че големият му конкурент е до него, а не пред него. 

Кими Райконен остана 4-и, като пилотите на двата водещи отбора ще започнат със средно твърдите гуми – ултрасофт, което означава, че ще останат по-дълго време на пистата в първите обиколки. 

В десетката влязоха още Кевин Магнусен, Естебан Окон, Шарл Льоклер, Серхио Перес, Ромен Грожан и Маркус Ериксон, като представянето на Заубер бе наистина отлично. 

Интересно е, че във  втората фаза на квалификацията Дани Рикардо, Макс Верстапен, Пиер Гасли, Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц не направиха изобщо обиколка за време, като първите трима от тях така или иначе ще тръгнат от дъното заради наказания.