Във Формула 1 бе заето още едно място за следващия сезон, след като закъсалият Уилямс реши да заложи на младока Джордж Ръсел, в стремежа да подобри позицията си. 

20-годишният пилот е протеже на Мерцедес, като според анализаторите е изключителен талант с бляскаво бъдеще и не случайно води във Формула 2. 

„Мечтая за този момент, откакто се помня и сега вече официално мога да заявя: през 2019-а официално ще бъда пилот във Формула 1 за тима на Уилямс. Огромни благодарности на всички, които помогнаха това да се случи. Нямам търпение да започна“ написа Ръсел в Туитър. 

Договорът му е за няколко години, като именно това е изиграло роля при избора му пред Естебан Окон, който е на път да остане без отбор. 

Засега обаче не е ясно кой ще бъде съотборник на младока, като се счита, че в Уилямс ще избират между настоящия пилот Сергей Сироткин и тестпилота Роберт Кубица. 

Така Ръсел  става третият англичанин в кервана за следващата година, заедно с Люис Хамилтън и Ландо Норис, който ще кара за Макларън. При това положение остава да бъдат обявени още пилотите на Форс Индия, както и кой ще заеме второто място в Торо Росо.