Себастиан Фетел е допуснал повече грешки от Ферари и това е било в основата на провала на Скудерията в битката за титлата. Това обяви бившият пилот на италианците Фелипе Маса. 

Мнозина смятат, че Черните кончета са пропуснали отлична възможност да се върнат на върха, след като не оползотвориха шансовете си в много от състезанията и в крайна сметка в Мексико Люис Хамилтън триумфира за 5-и път като световен шампион. 

„Мисля, че Фетел и Ферари пропуснаха сериозен шанс тази година, но според мен по-голямата вина за това е на Себастиан. Случилото се в Германия бе безкрайно болезнено, тъй като можеше да спечели, а остана без нито една точка“ коментира Маса пред „Глобо“. 

„Имаше обаче и други грешки в квалификациите, лоши стратегии, ненужен контакт с Ботас във Франция. Наистина смятам, че Фетел допусна повече грешки, отколкото Ферари“ добави Фелипе, за когото е ясен и фаворита за 2019-а. 

„Люис Хамилтън вече е №1 в историята по спечелени полпозиции и е втори по победи. Той е само на 33 и е очевидният фаворит за титлата през следващата година. Той определено има шанса да счупи всички рекорди“ изтъкна още бразилецът.