Виетнам ще влезе във Формула 1 през 2020-а година, когато в столицата Ханой ще се проведе кръг от сезона, стана ясно днес. 

По този начин югоизточната азиатска страна ще стане първата нова дестинация за кервана, откакто новите собственици „Либърти Медия“ поеха контрола. 

Състезанието ще се състои през април, къто надпреварата ще се проведе по улиците в центъра на града. Организаторите са подписали многогодишен договор с Ф1 и ще бъдат четвъртото азиатско място, където ще има състезание след Япония, Китай и Сингапур. 

„Откакто влязохме в спорта през 2017-а сме обсъждали много възможността за нови дестинации и Гран При на Виетнам е реализация именно на тази амбиция. Развълнувани сме, че ще бъдем в Ханой, който е един от най-вълнуващите градове в момента в света и съм сигурен, че състезанието ще бъде едно от най-вълнуващите за сезона“ заяви президентът Чейс Кери. 

Трасето ще бъде дълго 5565 метра, като ще включва 22 завоя. То ще разполага с дълга права от 1,5 километра, където скоростта на пилотите ще надхвърли 330 км./час.