Роберт Кубица може да се завърне във Формула 1 като пълноправен пилот на Уилямс, след  като е получил предложение от отбора. 

Полякът е в ролятата на резервен състезател за тима през тази кампания, но има опция да заеме второто място в тима и да бъде партньор на Джордж Ръсел, след като Ланс Строл и Сергей Сироткин се очаква да напуснат. 

„Мисля, че сме близо до решение. До няколко дни ще реша какво искам да правя и в каква посока трябва да поема. Така или иначе ще правя нещо, което ми харесва, така че определено съм в добро положение“ заяви Кубица. 

Той има и предложение от Ферари да стане резервен пилот на Скудерията на мястото на Данийл Квят, който се завръща за Торо Росо през следващия сезон и това също е нещо, върху което трябва да помисли. 

„Винаги съм казвал, че като дете всички мечтаят един ден да седнат в червената кола и аз бях близо до това, но за съжаление поради катастрофата не се случи. От емоционална гледна точка това определено би било нещо хубаво“ добави той. 

Днес е квалификацията преди Гран При на Бразилия, като във втората тренировка вчера Валтери Ботас изпревари Люис Хамилтън едва 3 хилядни. Себастиан Фетел бе на 73 стотни, докато Дани Рикардо и Макс Верстапен бяха съответно на 3 и 5 десети изоставане.