Роберт Кубица отново ще бъде пълноценна част от Формула 1! Това стана факт, след като Уилямс потвърди официално поляка за пилот за сезон 2019-а. 

Кариерата на пилота бе пред прекратяване заради тежки наранявания по ръцете при катастрофа на рали преди повече от 7 години, но сега той ще си партнира с младока Джордж Ръсел, след като през този сезон бе трети пилот. 

Сега обаче той получава нова възможност, като се смята, че е отхвърлил предложение да бъде тест-пилот във Ферари. Кубица ще замени Сергей Сироткин, който пък го изпревари за позицията за тази година. 

„Всички в Уилямс сме силно впечатлени от неговите постижения и от твърдостта и амбицията отново да бъде част от Формула 1. През този сезон той бе изключително отдаден на работата си и вярваме, че заедно с Джордж ще ни помогнат да подобрим подициите си“ заяви изпълнителният шеф на отбора Клер Уилямс. 

33-годишния състезател бе считан за един от най-големите таланти в спорта и бъдещ световен шампион, като спечели през 2008 в Канада и се качи на подиума 12 пъти. Катастрофата в Италия през зимата на 2011-а обаче, промени целия ми живот.