Новината, която се очакваше е потвърдена официално. Най-успешният тим във Формула 1 Ферари вече има нов шеф и това е Матиа Биното, който заменя Маурицио Аривабене. 

Досегашният технически директор на Скудерията идва на мястото на човека, който бе начело на отбора през последните 4 сезона и под чието ръководство, въпреки грешките в последните 2 години, Черните кончета прогресираха сериозно. 

„Решението за раздялата с Маурицио Аривабене бе взето след дълги дискусии относно неговите дългосрочни интереси, както и тези на самия отбор. Бихме искали да благодарим на Маурицио за приноса му за подобрената конкурентност през последните сезони и му желаем всичко най-хубаво в следващите му начинания. Матиа Биното веднага застава на негово място, като всички технически департаменти ще продължат да докладват директно на него” се казва в официалното съобщение. 

Счита се, че още бившият президент Серджо Маркионе, който почина през юли след усложнения след операция, е искал да направи тази рокада в ръководството и в крайна сметка неговият наследник Джон Елкан е преценил, че това трябва да се случи, особено след слуховете за напрежение между Аривабене и Биното. 

До началото на новия сезон има малко повече от два месеца, като феновете на Ферари се надяват, че промяната на върха ще е за добро и тимът най-после ще стигне до мечтаната титла.