Доминантът във Формула 1 Мерцедес показа колата за 2019-а година, с която Люис Хамилтън тръгва към 6-ата си световна титла. 

W10 трябва да помогне на отбора да стане първият, който печели 6 поредни титли при пилоти и конструктори, като Валтери Ботас дори направи няколко обиколки на „Силвърстоун” днес сутринта. 

„2018-а бе страхотна година, но смятам, че 2019-а може да е още по-добра. Искам да постигна още много и да продължа да натискам. Чувствам се изпълнен с енергия и съм готов за атака” заяви Люис. 

„Вълнението започва още от началото на годината, когато виждаш как колата се получава. След това влизаш в нея и усещането е наистина страхотно” добави британецът, който според мнозина ще продължи да доминира на пистата. 

Съотборникът му Валтери Ботас пък е амбициран за по-силен сезон, след като през миналия остана без победа. „Критиките от миналата година само ме амбицират и сега планирам да дам всичко, което имам” заяви финландецът. 

Хамилтън спечели 11 победи през миналата година и много хора смятат, че постигна решаващи резултати в състезания, в които Ферари бяха по-добри. 

„Трябва да започнем от нулата и отново да се докажем. Няма абсолютно никакво усещане, че сме най-добрите и че имаме предимство. При промените за новия сезон всеки отбор може да погледне към титлата и ние приемаме всички конкуренти като заплаха” каза босът на Сребърните стрели Тото Волф.