Макларън Рено стана поредният отбор, който показа новата си кола за сезон 2019-а във Формула 1 и обяви, че се надява на сериозен прогрес с MCL34. 

Преобладаващият цвят остава папая, като се добавя малко повече синьо, най-вече върху предното крило. Много по-сериозни обаче са другите промени, които трябва да направят тима по-конкурентен. 

„Ние просто искаме да видим сериозна стъпка напред в сравнение с миналата година. В предишния сезон нещата не се получиха както искахме, но сега имаме големи надежди за тази година. Все пак още е рано да се каже къде сме, тъй като конкуренцията в спорта става все по-сериозна“ заяви шефът на тима Зак Браун. 

Макларън завърши 6-и при конструкторите през миналата година, но особено във втората половина от сезона направи серия разочароващи състезания. Сега се счита, че тимът е разбрал къде са проблемите и е отстранил голяма част от тях. 

„Ние сме амбицирани и отдадени да върнем Макларън сред водещите отбори. Имаме нови пилоти, които са млади и талантливи и заедно ще се опитаме да направим следващата крачка напред“ добави Браун. 

През тази година за Макларън ще карат 24-годишният Карлос Сайнц, за когото това ще е 5-и сезон, както и дебютантът Ландо Норис, който обаче е считан за много голям талант.