Ферари и Макларън продължиха да заемат първите две места и във втория ден от тестовете във Формула 1 в Барселона. 

Шарл Льоклер, който седна в колата на Скудерията, показа отлична скорост, като оглави класирането и бе по-бавен с около една десета от вчерашното постижение на съотборника си Себастиан Фетел. Французинът направи и цели 157 обиколки, което също бе страхотен резултат. 

Отново обаче Макларън се оказа най-близо до Черните кончета, след като този път Ландо Норис завърши само на 3 десети от Льоклер, но все пак трябва да се отбележи, че кара с по-меките гуми, а освен това се смята и че е направил най-добрата обиколка с по-малко гориво. 

Кевин Магнусен с Хаас даде трето време, а четвърти бе новобранецът Александър Албон за Торо Росо, който направи цели 132 обиколки с автомобила и с мотора на Хонда. 

От Мерцедес пък продължават с подозрителното си представяне, като отново целта бе дълга серия обиколки. Валтери Ботас бе 6-и, а Люис Хамилтън едва 10-и, на 1,7 секунди от лидера. 

Ред Бул не успя да покаже кой знае каква скорост в рамките на една обиколка, а денят завърши освен това доста зле, след като Пиер Гасли се разби в предпазните стени.