Проблем с един от цилиндрите в двигателя на Шарл Льоклер е причината младокът да изпусне победата в Бахрейн. 

Първоначално се появиха информации, че загубата на мощност се дължи на дефект в батерията за допълнителна енергия, но след това от отбора разкриха проблем с мотора. 

„Предстоят тестове на двигателя в Маранело, но определено става въпрос за проблем с един от цилиндрите. Като цяло обаче, моторът работи, така че ще го използваме в една от тренировките в петък в Китай, за да проверим как функционира. Решението Шарл да остане на пистата при тези обстоятелства бе смело, а и в крайна сметка се оказа правилно, тъй като все пак завърши трети” заяви босът Матиа Биното. 

Медиите на Апенините обаче, отново не бяха доволни. „Състезание доминирано от Скудерията се превърна в кошмар. Колата предаде докосващия победата Шарл Льоклер и това отново означаваше двойна победа за Мерцедес” написа „Гадзета дело Спорт”. 

„11 агонизиращи обиколки, които не позволиха да се случи шедьовър. Льоклер бе без конкуренция, когато получи повреда. Нови технически неизправности спряха монегаска към забележителен триумф и радостта отново бе за Мерцедес” добави „Кориере дела Сера”.