Ред Бул скоро ще догони Мерцедес и Ферари по отношение представянето на мотора на Хонда. Това  обяви Ейдриън Нюи, който е известен с отличните си технически решения и отличните автомобили, които прави. 

От години Нюи е технически директор при Биковете и след 12 години сътрудничество с Рено, сега е много доволен от развитието на двигателите на Хонда и е сигурен в техния прогрес. 

„Хонда са като глътка свеж въздух. Те са страхотни хора, с които да работиш, много отдадени и много организирани. Всичко това мотивира целия отбор за силно представяне и аз нямам никакви оплаквания от работата си с тях“ заяви Нюи пред „Скай Спортс“. 

„Все още не са на нивото на Мерцедес и Ферари, но съм уверен, че съвсем скоро ще ги настигнат. По отношение на шасито обаче, не постигнахме това, което искахме и в момента не сме на нивото, на което трябваше. Просто трябва да уточним още някои неща. В момента обаче отношенията ни с Хонда са много добри, вярваме си и всеки се труди усърдно, така че всичко е наред“ добави той. 

Макс Верстапен записа трето и четвърто място от началото на сезона и макар и той да не е напълно доволен, като цяло началото на сезона не е никак лошо.