Макс Верстапен се закани отсега-нататък да прецаква квалификациите на конкурентите си, след като в подготвителната обиколка преди последните бързи турове, холандецът бе изпреварен най-безцеремонно от Себастиан Фетел и колите на Рено. Той не успя да влезе навреме в бърз тур и това естествено го ядоса

„Движих се зад една от колите на Ферари и се опитвах да бъда любезен и внимателен. Аз също можех да изпреваря, но това не е прието да се прави в квалификацията. Не съм доволен, но нещата ще се обърнат в следващите състезания” заяви Верстапен. 

„Ядосан съм, защото имахме възможност да се борим за третото място. Сега явно ще трябва да изпреварваме повече в състезанието. В крайна сметка бях прецакан в подготвителния тур, въпреки че неписаното правило е да се следваме един друг. Няма значение. Сега вече и аз ще започна да прецаквам квалификациите на останалите” закани се Макс, който ще стартира 5-и. 

Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер отборът му също е можел да погледне към втора редица. „Случилото се ни струва скъпо. Първо Себастиан изпревари Макс, а след това и двете Рена и той не успя да започне бързата си обиколка навреме. Жалко, защото можехме да се подобрим и да бъдем по-напред” отчете той.