От Мерцедес ще направят всичко възможно отношенията между Люис Хамилтън и Валтери Ботас да не се влошат, както когато британецът водеше битка с Нико Розберг през 2016-а. 

Сребърните стрели доминират от началото на сезона във Формула 1 с 4 двойни победи, като Ботас и Хамилтън спечелиха по два пъти и в момента изглежда, че само те ще бъдат претенденти за титлата предвид проблемите на Ферари. 

Финландецът отправя сериозно предизвикателство към Хамилтън, както Розберг направи през 2016, когато между двамата се стигна до проблеми на пистата и катастрофи в Испания и Австрия и от приятелските им отношения не остана и следа. 

„Ситуацията малко ми напомня за 2014, 2015 и 2016. Пак имаме двама пилоти, които амбицията и способностите да станат шампиони и ние заедно с тях, трябва да владеем ситуацията и да не забравяме, че много бързо Фетел или Льоклер може да се окаже в играта“ заяви босът Тото Волф. 

„Не трябва да се успокояваме от резултатите ни до момента и определено трябва да избегнем повторение на ситуацията с Нико и Люис и влошаването на отношенията помежду им“ добави той. 

В Азербайджан Ботас и Хамилтън водиха здрава битка в първите няколко завоя и въпреки че след това Люис обяви, че е бил „твърде любезен“ към Валтери и не го е притиснал достатъчно и двамата обявиха, че са доволни от честната битка помежду си.