Босът на Ферари Матиа Биното може да бъде спокоен за поста си, поне засега, въпреки лошото представяне от началото на сезона. 

Той замени Маурицио Аривабене начело на Черните кончета, които обаче сериозно изостават от Мерцедес, който записа двойни победи в първите 5 старта и мечтата за нова титла на италианците ще трябва явно да почака още година. 

Това доведе до слухове, че Биното може бързо да загуби поста си, но големият бос Луис Камилери увери, че позицията на Матиа не е поставена под въпрос. 

„Не изпадаме в паника. Моята работа е да не допускам слухове и затова сега мога да кажа, че съм сигурен, че той ще намери решение и вярвам, че бързо ще преодолеем проблемите. Тестовете тази седмица определено ще помогнат” заяви Камилери пред „Гадзета дело Спорт”. 

Във Ферари обаче не си правят илюзии за състезанието в Монако другата седмица, където ще имат много проблеми, тъй като най-големият им дефицит е именно на бавните трасета, каквото е това по улиците на Монте Карло. 

„Има много бавни завои, които са подобни на третия сектор в Барселона, където бяха големите ни проблеми през последния уикенд” призна Камилери.