Матиа Биното е правилният човек да ръководи Ферари и той успее да преодолее проблемите. Това обяви бившият технически директор на Скудерията Рос Браун, който сега е сред шефовете на Формула 1. 

Черните кончета бяха считани за фаворити преди началото на сезона, но след 5 поредни двойни победи за Мерцедес са в трудна позиция, като единствено в Бахрейн бяха близо до успеха, но заради технически проблем на Шарл Льоклер го изпуснаха. 

Това доведе до слухове, че Биното може да бъде уволнен, след като и въвеждането на новия подобрен двигател по-рано от очакваното не помогна, но според Браун той трябва да запази позицията си. 

„Подобренията при Мерцедес явно им помогнаха много, докато при Ферари определено не е така. В този спорт обаче, конкуренцията е огромна и летвата е вдигната много високо, така че разбирам разочарованието в Маранело. Те обаче работят здраво и Матиа знае какво трябва да направи, тъй като е достатъчно опитен“ заяви Браун. 

„Разбира се в първата част от сезона Мерцедес са перфектни, но най-впечатляващо и техническото им предимство, което си видя в Барселона, където се счита, че трасето е най-показателно за съотношението на силите. Те изглеждат на друго ниво в момента, но все пак има още много състезания“ добави той.