Дори и да са объркали генерално концепцията за колата през този сезон, това не означава „катастрофа“ за Ферари, твърди шефът Матиа Биното. 

Скудерията показа добра скорост на тестовете, но след началото на сезона е напълно в сянката на Мерцедес, като в 5 състезания най-добрият резултат са три трети места. 

Със съвсем различно предно крило колите са бързи на правите, но губят страшно много време в завоите, където пък Сребърните стрели, които са много добре балансирани, се справят отлично. Биното обаче не смята, че може да се говори за „катастрофа“. 

„След като продължаваш да се подобряваш като отбор не мисля, че можем да говорим за катастрофа. Както не веднъж съм казвал, ние сме млад тим и все още се учим. Има много неща, които можем да научим, но съм щастлив, че се подобряваме. Ако имаме проблем с концепцията трябва да разберем какъв е да опитаме да го решим в хода на сезона“ заяви Биното. 

В края на тази седмица е Гран При на Монако, където отново за тифозите не се очакват особено радостни мигове и рано-рано през кампанията тимът е на път да отпише титлите както при пилотите, така и при конструкторите, където вече изостава на 96 точки от Мерцедес.